Food Valley Expo 2015
HIH volgt de laatste ontwikkelingen
Food Valley Expo
Nieuwste ontwikkelingen en verrijkende lezingen op de Food Valley Expo 12 & 13 oktober 2015. HIH Engineering was erbij! en volgt de laatste ontwikkelingen op het gebied van agrifoodinnovatie om samen met haar klanten innovatief aan de slag te zijn. De Food Valley Expo was dit jaar voor het eerst een tweedaags event. De eerste dag stonden Salt reduction in food, innovations for health, product quality en High tech systems in agrifood op het programma. De tweede dag stond in het teken van onder andere: innovatie in de zuivel, de kansen van start-ups en de uitreiking van de Food Valley Award.
De Award 2015 werd uitgereikt aan Koffiebranderij Peeze voor de biobased koffiecapsule. Een onafhankelijke vakjury heeft de inzendingen beoordeeld op het innovatieve karakter, economische haalbaarheid, originaliteit en de mate van samenwerking bij de ontwikkeling. De nieuwe capsules en de afdichtfolie zijn van polymelkzuur (polylactic acid, PLA), een biobased composteerbaar materiaal. De capsules zijn gevuld met klimaatneutrale, biologische fairtrade koffie van hoge kwaliteit Arabica koffiebonen. Wereldwijd worden er in totaal 10 tot 12 miljard capsules gebruikt op jaarbasis. Naast de koffiecapsules van Peeze Koffiebranderij werden dit jaar genomineerd: het schone broeiproces om pluimvee te ontdoen van veren van Marel Stork Poultry Processing en de extractietechnologie om pectine uit de pulp van koffiebessen te winnen van Pectcof. De coffiecapsule van Peeze stond op het podium naast de Electrisch aangedreven Multi Tool Trac en de Pasta from seaweed.od Valley Award.
Ga terug